Festival u punom jeku!

Festival „Nauk nije bauk“ već je uveliko u toku. Broj posetilaca neprestano raste, a mi vam sada predstvaljamo neke od postavki koje su privukle najveće interesovanje naših posetilaca – naših sugrađana gostiju iz inostranstva.

Jedna od interaktivnih postavki Vučilo svakako je privukla pažnju kako starijih tako i mlađih posetilaca. Najmlađi posetioci posebno su bili radosni što mogu da lakše nauče pravopis.

Naši učenici su se i ove godine potrudili da na najzanimljiviji način prikažu najnovija saznanja iz prirodnih nauka. Ponovo smo dokazali da nauka nema granica.

Drumska strela“ predstavlja prvu formulu napravljenu u Srbiji koja nam dolazi sa Mašinskog fakulteta u Beogradu. Verovali ili ne, ovu formulu su napravili studenti i ona se već takmičila po celoj Evropi. Naši posetioci su imali priliku da se slikaju i saznaju nesto više o ovom domaćem bolidu.

Kao novinu na našem festivalu imali smo priliku da posetimo Mini-Zoo, postavku koju je napravilo Udruženje „ZOO Planet“. Ova postavka privukla je mnogobrojne posetioce, koje je zainteresovalo druženje sa nesvakidašnjim životinjama.

Na osmom festivalu ove godine, omladina može da se takmiči u jednoj od najpopularnijih igara. „Minecraft“ omogućava da izgradite ceo jedan onlajn svet, od kockica na „Serbkraft“ serveru. Neki od učesnika su osvojili mnogobrojne nagrade, ali i naučili mnogo u kockastom svetu „Minecrafta“.

Kao i svake godine na festivalu imamo priliku da se upoznamo sa najsavremenijom tehnologijom i budemo svedoci fascinantnih savremenih uređaja.

Osnovci i ove godine pomeraju granice. Na festivalu i oni najmlađi imaju najbolji provod!

Pored učenika iz našeg grada, na sajmu se mogu videti postavke učenika iz Kumanova, Kruševca, Prokuplja, Berana, Knjaževca, Leskovca, pa čak i iz Austrije. To zaista pokazuje internacionalanu prirodu festivala „Nauk nije bauk“.

Milica Kostić